• Chocoladecake van John

Chocoladecake van John

Chocoladecake van John

Dit heb je nodig
  • 6 eetlepels ongezouten boter
  • 225 gram chocola (fijngehakt)
  • 6 grote eieren (dooier en eiwit gescheiden)
  • 100 gram suiker
  • eventueel wat zout
Zo maak je het
  • Verwarm de oven op 150 graden en plaats de bakplaat in het midden. Vet de bodem en zijkanten van de bakvorm (circa 22 cm) in met boter.
  • Doe de boter en chocola in een grote warmtebestendige bak en laat het au bain-marie smelten. Roer het geheel en herhaal totdat alles helemaal gesmolten is. Laat even afkoelen en meng het beslag met de eidooiers.
  • Klop het eiwit totdat het enigszins omhoog blijft staan. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop dit geheel totdat het stevig genoeg is om er 'pieken' mee te maken.
  • Voeg 1/4 van het eiwitmengsel toe aan de chocolademix en voeg daarna de rest van het eiwitmengsel geleidelijk toe.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de cake 45 -50 minuten en laat hem vervolgens volledig afkoelen.

TIP
  • Serveer het gerecht met verse rode vruchten ernaast of met vanille-ijs en slagroom. Of maak een coulis van verse vruchten:
  • 250 gram verse vruchten zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen
  • 15 gram suiker
  • Sap van een halve citroen
  • Doe de verse vruchten, suiker en citroensap in een pan en kook het in het begin op hoog vuur. Laat de temperatuur langzaam dalen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Pureer het in een blender of met een staafmixer. Daarna eventueel nog zeven. Net wat je lekker vindt.