• Heerlijke hachee volgens Marta

Heerlijke hachee volgens Marta

Heerlijke hachee volgens Marta

Dit heb je nodig
  • 5 uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram rundvlees, bijv. riplappen
  • eetlepels bloem
  • 1 runder bouillonblokje
  • ½ liter warm water
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • paar laurierblaadjes en een paar kruidnagels
Zo maak je het
  • · Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • · Smelt de boter in de pan en braad het in stukjes gesneden vlees onder voortdurend roeren aan gedurende twee minuten. Haal het uit de pan.
  • · Blancheer de uien even in de pan totdat ze wat glazig zijn.
  • · Voeg het vlees bij de uien en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • · Bestuif alles met bloem en roer het geheel goed door elkaar.
  • · Verkruimel het bouillonblokje en voeg het aan het vlees toe.
  • · Voeg het warme water toe. Zorg ervoor dat alles net onder de jus staat.
  • · Voeg azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het geheel aan de kook.
  • · Zet de deksel een beetje schuin op de pan en laat alles een paar uur op een laag vuurtje sudderen totdat het vlees gaar is.