Heerlijke hachee volgens Marta
Heerlijke hachee volgens Marta
Dit heb je nodig
- 5 uien
- 50 gram boter
- 600 gram rundvlees, bijv. riplappen
- eetlepels bloem
- 1 runder bouillonblokje
- ½ liter warm water
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel suiker
- paar laurierblaadjes en een paar kruidnagels
Zo maak je het
- · Pel de uien en snijd ze in grove stukken
- · Smelt de boter in de pan en braad het in stukjes gesneden vlees onder voortdurend roeren aan gedurende twee minuten. Haal het uit de pan.
- · Blancheer de uien even in de pan totdat ze wat glazig zijn.
- · Voeg het vlees bij de uien en voeg naar smaak peper en zout toe.
- · Bestuif alles met bloem en roer het geheel goed door elkaar.
- · Verkruimel het bouillonblokje en voeg het aan het vlees toe.
- · Voeg het warme water toe. Zorg ervoor dat alles net onder de jus staat.
- · Voeg azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het geheel aan de kook.
- · Zet de deksel een beetje schuin op de pan en laat alles een paar uur op een laag vuurtje sudderen totdat het vlees gaar is.